Nieuwe richtlijnen verzending pakketten

19-03-2020
geen handtekening

Huidige wijze van afleveren, ID in plaats van handtekening

Plaatst u een order bij Koningkaart dan versturen we deze met GLS. Normaal gesproken plaatst u een handtekening bij levering, dit laatste is vanaf heden niet meer nodig. Ondanks dat gesteld is dat het coronavirus niet overgedragen kan worden via de bezorging van pakketten of vracht, heeft GLS Netherlands ervoor gekozen om contact via de handscanner uit te sluiten. De bezorger noteert bij aflevering nu de voor- en achternaam van de ontvanger en schrijft op de plaats van de handtekening uitsluitend de laatste 3 tekens van het getoonde legitimatiebewijs (ID-kaart/paspoort/rijbewijs). 

ZORG DAT U BIJ LEVERING VAN HET PAKKET LEGITIMATIE BIJ DE HAND HEEFT !

geen pakketten aanpakken

Neerzettoestemming bij FlexDeliveryService of bij 2e bezorgpoging

De ontvanger kan binnenkort, bij gebruik van onze FlexDeliveryService (die de verzender dan wel moet hebben geactiveerd), tijdig aangeven hoe hij de bezorging in ontvangst wenst te nemen. Ook om gepaste afstand te kunnen bewaren heeft GLS Netherlands per direct de zogenoemde neerzettoestemming als nieuwe bezorgoptie toegevoegd aan het proces. De ontvanger kan hiermee, per aflevering, GLS toestemming geven dat de bezorger het pakket op een omschreven plek achterlaat. Deze optie kan ook gekozen worden bij een 2e bezorgpoging wanneer de geadresseerde bij de 1e poging niet thuis was.
Vindt u het niet fijn als uw pakket op de grond wordt gezet? Plaats dan een bankje bij de deur of een box waar het pakket in kan worden achter gelaten.

pakket op grond

GLS ID-code bij afhalen van pakketten bij PakketShops

Wanneer een ontvanger ervoor kiest om een pakket af te halen bij een GLS PakketShop is een handtekening voor ontvangst vereist. Om ook hier contact te vermijden kan een PakketShop het plaatsen van een handtekening vervangen door gebruik te maken van de GLS ID-code. De unieke en persoonlijke 5-cijferige GLS ID-code die men per e-mail ontvangt, maakt namelijk het tonen van een legitimatiebewijs overbodig. Mocht de ontvanger de code niet beschikbaar hebben dan kan, in het bijzijn van de ontvanger, de voor- en achternaam alsmede het type en het nummer van het legitimatiebewijs (ID-kaart/paspoort/rijbewijs) worden geregistreerd. Ook hier wordt dan niet gevraagd om een handtekening.

Hoe lang duurt het voordat ik een bestelling in huis heb?

Bestellingen van ma t/m vr voor 12 uur worden nog dezelfde dag gedrukt en verzonden en in de regel de dag erna bezorgd. Hieraan is niets veranderd. Hetzelfde geldt voor de drukproeven die met de brievenbuspost van PostNL worden verzonden. Ook deze lopen tot op heden nog geen vertragingen op. Zowel PostNL en GLS doen hun uiterste best om alles op tijd te leveren.

Wilt u op de hoogte blijven van onze leveringen?

Volg ons dan op Social Media, daar houden wij op als eerste op de hoogte.

  Instagram koningkaart