Nieuwe regels voor je bruiloft

21-06-2021

inlegkaart corona informatie

Eindelijk is het dan zover, vanaf as zaterdag 26 juni worden de coronamaatregelen weer versoepeld. Op dit moment mogen er bij de huwelijksvoltrekking nog maximaal 50 personen aanwezig zijn en de gasten moeten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar, maar dat gaat veranderen! Bij de huwelijksvoltrekking voor de burgerlijke stand, het huwelijksdiner en feest geldt geen maximaal aantal personen meer. Om op de bruiloft aanwezig te kunnen zijn moeten je gasten wel in het bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs (en legitimatiebewijs). 
 

Wat is een geldig coronatoegangsbewijs voor je bruiloft?

Er zijn drie opties die geldig zijn als coronatoegangsbewijs voor je bruiloft. Dit is dus heel belangrijk dat je gasten dit vooraf regelen, dat voorkomt teleurstellingen op de dag zelf. Een toegangsbewijs kun je via de CoronaCheck app of op coronacheck.nl regelen en je gasten dienen dus in het bezit te zijn van:

  1. Een negatieve testuitslag van maximaal 40 uur oud;
  2. Een vaccinatiebewijs. Het is in de week van 21 juni mogelijk om een vaccinatiebewijs te downloaden in de app. Deze is dan gelijk geldig als coronatoegangsbewijs;
  3. Een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud. Begin juli is het mogelijk om een herstelbewijs te downloaden in de app. Deze is dan ook gelijk geldig als coronatoegangsbewijs.

Als al je gasten een toegangsbewijs hebben kan je bruiloft 100% coronaproof doorgaan. Gasten hoeven dan geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden en een vaste zitplek is niet meer verplicht. Zo kan er weer lekker gefeest en gedansd worden. Natuurlijk blijft de regel dat je thuis blijft bij klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten, verhoging of koorts overeind. Ook als ze huisgenoten hebben met koorts, benauwdheid of beide. Dit geldt voor alle genodigden.
 

Kies voor een inlegkaart bij je trouwkaarten 

Hoe laat je nu aan al je gasten weten dat ze vooraf een toegangsbewijs moeten regelen? Het handigste is om een inlegkaart bij je trouwkaart te doen of om deze nog na te sturen mocht je je trouwkaarten al verstuurd hebben. Hierop geeft je duidelijk aan wat de regels zijn om op de bruiloft aanwezig te zijn; dus een testbewijs, vaccinatiebewijs of herstelbewijs. De inlegkaartjes kun je opmaken in dezelfde stijl als de trouwkaart. Staat jouw trouwkaart er niet bij? Laat het ons weten, we maken met liefde een inlegkaart dat bij je trouwkaart past. Wij wensen alle verliefde stelletjes alvast een hele fijne trouwdag toe!

huwelijksvoltrekking met gasten   kus bruidspaar   lachende bruid met kindere