Wie werkt er bij Koningkaart? Wij stellen ons graag even voor.Manon

Hallo! Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Manon en ik werk bij Koningkaart. Aan de hand van geboortekaarten en fotografie leren jullie mij een beetje kennen!

manonCreatief bezig zijn, daar word ik blij van!
Ontwerpen en illustreren vind ik het allerleukste om te doen. Creatief bezig zijn is helemaal mijn ding. Ik ben als Illustrator dan ook helemaal op mijn plek bij Koningkaart. Het ontwerpen van geboortekaarten vind ik leuk om te doen. Je kan helemaal los gaan want alles kan en mag. Ik ben altijd wel een beetje inspiratieloos als het gaat om een datum. Als je een kaartje tegenkomt met 19 augustus, dan weet je dat die van mij is. Er is geen mooiere datum dan je verjaardag toch? Gelukkig ben ik alleen inspiratieloos als het gaat om data en niet als het om het kaartje zelf gaat. Door de Kunstacademie heb ik goed leren brainstormen over ideeën, dus daar hoef ik geen zorgen over te maken.


Fotografie is mijn grote hobby
Naast de bestellingen checken en de kaarten ontwerpen ben ik een groot liefhebber van fotografie. Ik fotografeer ook graag in mijn vrije tijd. Van gebouwen in de stad tot portretten, ik fotografeer het allemaal. De ervaring met fotografie komt heel erg goed van pas bij Koningkaart. Als er een mooie foto gemaakt moet worden van een kaartje, ben ik er als de kippen bij. Laat dat maar aan mij over, want ik zorg ervoor dat we de beste foto’s krijgen voor op de site en social media. Ik heb zo veel verschillende interesses van fotografie tot rechten en van stijldansen tot geschiedenis. Het maakt me eigenlijk niet zo veel uit wát ik doe, zolang het maar creatief is!

- - - - - - - - - -

Renate

Hallo! Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Renate en ik ben de eigenaar van Koningkaart. Aan de hand van geboortekaarten en Las Vegas leren jullie mij een beetje kennen!

Renate en VegasTrots op Koningkaart
Ik ben een echte jobhopper. Na jaren freelancen en bij verschillenden bedrijven gewerkt te hebben, heb ik nu helemaal mijn plek gevonden bij Koningkaart. Ik heb op het Grafisch Lyceum en de Kunstacademie gezeten. Dus van ontwerpen weet ik genoeg! Ook door het jobhoppen heb ik keer op keer weer veel nieuwe dingen geleerd. Voor familie en vrienden heb ik aardig wat geboortekaartjes gemaakt, zo rolde ik langzamerhand de geboortekaartwereld in. In 2003 ben ik begonnen met Ukkepuk wat vandaag de dag Koningkaart heet. Bij Ukkepuk verkocht ik alleen geboortekaarten. Later vond ik het leuk om meer dan alleen geboortekaarten te maken. Daarom heb ik de naam veranderd en kon ik aan de slag met trouwkaarten, uitnodigen en kerstkaarten.


Vegas de 'bedrijfspoedel'
In het weekend ga ik er graag op uit met onze trouwe viervoeter Vegas. Lange wandeltochten door de bossen of langs het strand, daar doe je hem en mij echt een plezier mee. Hij gaat ook altijd mee naar werk. Hij vermaakt zich altijd prima, want hij krijgt absoluut geen aandacht te kort. Iedereen in het kantoor vindt het gezellig als ik mijn grote poedel meeneem. Wie kan er nou niet zo’n leuke viervoeter met guitige oogjes weerstaan?

- - - - - - - - - -

Tom en de StelvioTom

Hey! Ik zal me even netjes voorstellen, mijn naam is Tom en ben eigenaar van Koningkaart. Je leert mij kennen door mijn werk en door mijn fiets.

Geen saaie boel
Alles wat ik doe voor Koningkaart heeft alles behalve te maken met het ontwerpen van kaarten. Het is niet voor mij weggelegd om kaarten te ontwerpen, dus ik zal me daar ook zeker niet mee bemoeien. Ik ben namelijk actief op het technische vlak van de winkel. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat de website goed werkt en nog heel veel andere zaken. De variatie in werk vind ik juist zo leuk en belangrijk, anders wordt het ook maar zo’n saaie boel.

Wielrennen is helemaal mijn ding!
In mijn vrije tijd ben het liefst actief bezig. Het maakt eigenlijk niet uit wat, van een rondje met de hond tot kilometers fietsen. Het gaat er mij om dat ik actief bezig ben én dat het gezellig is. Met lachen train je natuurlijk ook je buikspieren! Sport vind ik ook erg belangrijk, verstand op nul en gaan, gaan, gaan. Heerlijk om na een lange dag op mijn werken even je hoofd te luchten.

 

- - - - - - - - - -

Colleen

Colleen

Hallo, ik zal me even voorstellen, mijn naam is Colleen en ik loop stage bij Koningkaart. Aan de hand van school en zingen leren jullie mij een beetje kennen.

Hard bezig met studeren
Ik studeer Mediavormgeven op het Grafisch Lyceum in Rotterdam met de specialisatie, Visualiseren. Ik zit nu in mijn laatste jaar, dat is het belangrijkste jaar omdat er dan stage gelopen moet worden. Ik wilde al zo lang stage lopen bij Koningkaart dus besloot ik uiteindelijk alle moed bij elkaar te rapen om te solliciteren. Wanneer ik uiteindelijk werd uitgenodigd voor een gesprek was ik superblij en trots op mezelf. Ik kreeg gelijk allerlei verschillende ontwerp ideeën voor de kaarten. Gelukkig kwam er een positief eindresultaat uit mijn sollicitatiegesprek, anders zouden jullie deze tekst nu niet kunnen lezen. Ook wil ik even mededelen dat Vegas, zoals ik altijd zeg, erg cute is.

Zingen is mijn favoriete hobby
Wanneer ik niet op stage ben zing ik het liefst op mijn kamer, auto of bij de muziekschool. Onderweg naar stage, luister ik constant naar muziek. Wanneer ik een liedje zo vaak geluisterd heb, dat ik de tekst uit mijn hoofd ken, besluit ik hier een video van te maken en om deze op mijn YouTube kanaal, genaamd; Colleen ML, te plaatsen. Het liefst zing ik popliedjes of Franse liedjes. Ook thuis ben ik dus erg creatief bezig.