Gaat Corona je huwelijksdag beïnvloeden?

13-03-2020

trouwkaart met inlegkaart'Corona', het gesprek van de dag maar liefst niet op je trouwdag

Ben jij afgelopen jaar ten huwelijk gevraagd en ga jij dit voorjaar eindelijk trouwen met je geliefde? Grote kans dat er gepaste maatregelen nodig zijn in verband met het Coronavirus. Alle evenementen met meer dan 100 man zijn inmiddels afgelast en vele mensen worden vriendelijk verzocht om thuis te werken om de verspreiding zo veel mogelijk tegen te gaan. Dat we daar voorlopig nog niet vanaf zijn lijkt wel duidelijk. Ga jij binnen twee maanden trouwen, dan zal een aangepast programma zeker tot de één van de scenario's horen, zeker als je een grote gastenlijst hebt. Helaas kunnen we niet in de toekomst kijken maar dat je je bruiloft moet cancellen vanwege het Coronavirus kan zomaar realiteit worden.

Tips voor een aangepast bruiloft

Tja, als je huwelijksdag reeds gepland is in de komende twee maanden, dan kun je op dit moment helaas niet zomaar alles meer afblazen. Alle afspraken liggen reeds vast en mocht je nu alsnog je trouwdag willen verzekeren dan ben je er vast achter gekomen dat Corona dus buiten je polis valt (de verzekeringsmaatschappijen hebben 09-03-20 de polissen aangepast). Moet je je trouwkaarten nog gaan versturen? Dan is het wellicht wel verstandig om er een inlegkaartje bij te stoppen met de omgangsregels. En neem eerst contact op met de trouwlocatie hoe zij denken over het huwelijksdiner en/of feest, is het nog wel verantwoord dit door te laten gaan. Plaats ook bij de ingang van jullie bruiloft locatie een bord met daarop de omgangsregels, zodat het echt voor iedereen duidelijk is. 

extra kaart bij trouwkaartMocht je jullie grote dag toch door willen laten gaan dan hebben we de volgende tips voor je:
1) Hou het klein, grote groepen mensen bij elkaar kan echt niet, desnoods zul je het trouwfeest tot volgend jaar moeten uitstellen
2) Hetzelfde geldt voor de ceremonie, houdt het klein en plaats stoelen wat verder uit elkaar
3) Geen handen meer schudden, knuffelen of zoenen
4) Mensen die ziek zijn (geweest) of matige symptomen hebben vriendelijk verzoeken thuis te blijven
5) Stel regels op over hoe je gasten op deze dag met elkaar om moeten gaan
6) Respecteer dat er mogelijk een hoop gasten zijn die liever niet meer komen
7) Zeg de oudere mensen zelf af, hoe vervelend dit ook is, deze kwetsbare groep mensen lopen toch meer risico
8) Neem de hele dag op op film zodat iedereen die niet geweest is dit later toch nog kan terugzien

Eigenlijk is het onduidelijk waar het de komende periode naar toe gaat en of het uberhaupt nog wel veilig is om je jawoord te vieren met als je familie en geliefden.